zumba-2023-1

Zumba is al sinds 2009 zeer populair in de Nederlandse sportscholen. Zumba is vooral vrolijk, warm, levendig, sportief en voor iedereen toegankelijk.

Tegenwoordig worden steeds meer fitnessprogramma’s gecombineerd met dans. De nieuwste rage die nu uit Amerika is komen overwaaien naar Nederland is Zumba. Als je niet zo dol bent op fitness, maar wel van dansen houdt, dan is dit misschien iets voor jou.

Zumba is een fitnessprogramma geïnspireerd op Latijns-Amerikaanse dansen. Het is in de jaren ‘90 ontstaan in Colombia en bedacht door Alberto ‘Beto’ Perez, een Colombiaanse celebrity fitness trainer en choreograaf van internationale popsterren. Hij bracht de trainingsmethode uiteindelijk naar Miami, waarna het al snel in heel Amerika een hit werd. De naam Zumba komt uit het Colombiaans, waar het zoveel betekent als snel bewegen en lol hebben. Tijdens een Zumba-les worden dansen als cumbia, merengue, salsa, reggaeton, mambo, rumba, flamenco en calypso gecombineerd met aerobics waardoor er een leuke intervalroutine ontstaat die makkelijk te volgen is. Je werkt niet alleen aan je conditie, je verbrandt er ook nog eens enorm veel calorieën mee en dat allemaal zonder dat je het gevoel hebt afgebeuld te worden. Op de officiële website staat ook niet voor niets te lezen:

“Ditch the workout. Join the party!”