AS Crosstraining is een manier van fitness, die verschillende sporten zoals gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm.

Tijdens de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit uitgevoerd. De groepslessen, onder leiding van een gediplomeerde CrossFit-trainer bestaan uit een warming-up, de ene keer een technisch gedeelte om basisbewegingen te leren, de andere keer een kracht gedeelte om sterker te worden in een bepaalde oefening en uiteindelijk de intensieve WOD (‘Workout Of the Day’).
De WOD kan variëren van 10 tot wel 45 minuten.
Bij de work-out wordt er rekening gehouden met alle niveau’s, zo kun je de oefening lichter doen of een hulp attribuut gebruiken.

Gedurende de training wordt gebruikgemaakt van onder andere Barbells, Dumbbells, Kettlebells, Plyoboxen, tractorbanden, zandzakken, TRX, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen, zoals duwen, trekken, werpen, tillen springen, klimmen en rennen. Doordat bij AS Crosstraining een maximale hoeveelheid spiermassa wordt aangesproken zijn de resultaten al bij twee á drie maal per week verbluffend.
AS Crosstraining werkt kracht, conditie, lenigheid en algemene fitheid verhogend, verlaagd het vetpercentage en laat spiermassa groeien. Consequente beoefenaars van AS Crosstraining ontwikkelen het meest veelzijdige, complete en vooral bruikbare lichaam van alle sporters. Het behoeft geen uitleg dat een dergelijke mate van fitheid zich vertaald in alle facetten van het dagelijks leven.

Geïnteresseerd? Doe dan een proefles en ervaar het zelf!