homekb

Kickboksen

kickboksen

Kickboksconditietraining

wedstrijdteamfoto

Wedstrijdteam

tempfitfight

Trainers

kyohomeding

Media

Kyo Thai Kickboxing; Kickboksen en Muay Thai

Kickboksen, ook wel muay thai genoemd, is een vrij complexe vechtsport, die de laatste 35 jaar behoorlijk populair is geworden in de wereld. Nederland is een bekend land wat betreft kickboksen en heeft een reputatie met veel bekende topvechters. Het kickboksen is een wedstrijdsport waarin gevochten wordt op bepaalde regels en waarbij gebruik wordt gemaakt van gevechtstechnieken en tactieken uit verschillende oude gevechtssporten uit de gehele wereld.

Technieken uit bijvoorbeeld karate en Engels boksen. Het is te vergelijken met het zogenaamde thaiboksen. Dat is een sport uit Thailand en daar al eeuwen populair en belangrijk. Het enige verschil is dat met kickboksen ook geworpen mag worden en met thaiboksen mag weer gebruik worden gemaakt van elleboogtechnieken naar het hoofd. De training is eigenlijk hetzelfde, alleen zijn dus de wedstrijdregels iets anders. Verschillende thai en kickboksbonden in de wereld hanteren dus alleen verschillende wedstrijdregels. Het kickboksen, laten we die term maar verder gebruiken, is complex omdat er met de diverse technieken wordt gecombineerd. Combinaties van stoten en trappen en doorgaan met de bewegingen in het gevecht maken het moeilijk. Een sport als Karate bijvoorbeeld is in wedstrijdvorm vaak toegespitst op 1 snelle beweging of techniek, waarbij dan punten kunnen worden gescoord. Steeds na het scoren van een punt wordt de wedstrijd weer even stilgezet en hervat. Bij boksen (ook wel genoemd Engels boksen) maakt men alleen gebruik van verschillende stoottechnieken en combinaties daarvan. Dus dat is al redelijk complex. Bij kickboksen gaat het om combinaties met armen en benen, dus veel complexer. Bij het kickboksen is het weer niet toegestaan op de grond (liggend) verder te vechten. Kickboksen is een zogenaamd “staand” gevecht. Tegenwoordig zijn er ook veel zogenaamde Free Fight wedstrijden (MMA). Dat is vergelijkbaar met kickboksen wat betreft het staande gevecht, alleen nu is het toegestaan om op de grond verder te vechten. Nog completer, en dus nog complexer.

Kickboksen bij A.S. Family Fitness in Heerhugowaard

Op maandag en woensdag is er bij Kyo Thai kickbokstraining voor jeugd, recreanten en de wedstrijdgroep/gevorderden. Deze lessen worden gegeven door Steff van der Meer en Rob Pardoel. Op dinsdagavond, donderdagavond en vrijdagavond is er kickboksconditietraining en zaktraining door Jorne Wijnker en Rob Pardoel.

Jeugdkickboksers trainen in twee verschillende groepen op woensdagmiddag 16.00 uur en 17.00 uur, maandag om 18.00 uur en zaterdag om 11.15 uur. De jeugdtrainingen worden geleid door Steff van der Meer. Steff, die hierbij wordt geassisteerd door Prisca Jongman. Daarnaast is op zaterdag en zondag wedstrijdgerichte padds training voor de mensen die in voorbereiding zijn voor een wedstrijd. Kortom een groot aanbod voor zowel recreanten als wedstrijdvechters.