Kyo Thai is in 1983 door Rob Pardoel opgestart als eerste kickboksschool in Heerhugowaard. Vooral in de beginjaren zijn daar door hem veel goede vechters opgeleid en groot en bekend geworden. Twee personen hebben het zelfs tot wereldkampioen gebracht. Als eerste werd Brian Pieters wereldkampioen in zowel het WKA kickboksen als in het zogenaamde Thaiboksen. Later werd Chefik Ajouaan wereldkampioen in het Thaiboksen.

Diverse Europese en Nederlandse titels werden door het toenmalig wedstrijdteam behaald. In de hoogtijdagen van het kickboksen in Heerhugowaard, zo rond 1990, kon het zo maar voorkomen dat bij de Nederlandse titelgevechten van de PKA kickboksbond in 5 verschillende gewichtsklassen een vechter van Kyo Thai in de ring stond. Veel van de kickboksers van zeg maar het eerste uur trainen nu nog recreatief bij Kyo Thai en houden zich ook nog bezig in de begeleiding van nieuw talent.

Nu, in 2015, staat er een compleet nieuwe wedstrijdteam wat door heel Nederland deelneemt aan kickboksgala’s. Vooral technisch is het niveau erg hoog, wat het gevolg is van veel individuele specifieke trainingen door trainers en begeleiders met jarenlange wedstrijdervaring. Ook zijn alle trainers geschoold in lesgeven en gediplomeerd bij de Nederlandse Kickboks Bond en SKMO.