spinning-2023-3

A.S. Family Fitness Center beschikt over 30 spinningbikes, de Schwinn Evolution Indoor Cycling Bike. Onze Spinningzaal is uitgerust met een professionele discoinstallatie en bijbehorende computergestuurde lichtinstallatie.
De instructeur is op een verhoogd podium goed zichtbaar voor alle bikers en via de spiegelwand kun je jezelf corrigeren. Daarnaast maken de stage-ventilatoren het zeer aangenaam om te trainen.

Keuze uit 5 verschillende instructeurs
Bij ons heb je de keus om bij 5 verschillende Spinning-instructeurs (Rob, Karina, Thessa, Frank en Dennis) lessen te volgen. Iedere instructeur heeft duidelijk zijn/haar eigen stijl, zwaarte en muziek. Elke les is Free Style bij AS Family Fitness Center.

Wat is Spinning?
Spinning doe je op een vaststaande fiets, met extra weerstand. Zittend of staand fiets je naar een topconditie toe. De muziek ondersteunt het tempo van langzaam, via snel naar een eindsprint.
Spinning is één van de meest conditioneel verbeterende sporten op dit moment. De hartslag in rust en de bloeddruk dalen aanzienlijk bij regelmatig spinnen. Daarnaast verbrandt je enorm veel calorieën en dit zul je merken in je gewicht!

Echt fietsen
Het zware vliegwiel zorgt ervoor dat je een natuurlijke weerstand hebt die zoveel mogelijk op het echte fietsen aansluit. Het afremmechanisme staat in z´n vrij, biedt iets weerstand voor een zwaardere belasting, of is ingesteld op een belasting gelijk aan bergop fietsen.

Bilspieren
Na een warming up wordt het tempo opgevoerd. Langzaam wordt de weerstand groter en schuif je wat meer naar achter op het zadel om meer kracht te kunnen zetten. Bij het eerste heuveltje kom je uit het zadel en sta je losjes achterin op de trappers. Ook de bilspieren doen zo hun werk. Na een afdaling in hoog tempo en met weinig weerstand heb je kunnen herstellen en komt een echte col (bergpas).

Bergetappe
Staand op de trappers en iets meer vooroverhangend op het stuur kun je meer kracht zetten en neem je ook deze berg. Je benen voelen zwaar aan en het zweet parelt langs je hoofd maar de beat in de muziek stimuleert je het ritme vast te houden. Een slokje uit de bidon en even herstellen dan maken we ons op voor het laatste deel van de etappe.

Eigen niveau kiezen
Tijdens de training kun je altijd de weerstand zelf instellen. Iets meer als je nog over hebt, iets minder als je te fors ingezet hebt of vorm van de dag wat minder is. Fietsen kan iedereen en door de vliegwielconstructie van de spinbike ga je als een trein. Het mooie van deze vorm van trainen is behalve de ondersteunende muziek vooral de mogelijkheid om op elk moment voor je eigen niveau te kiezen.

Continue verbranding
Daarnaast ben je continue aan het trainen en continue calorieën aan het verbranden. Er gaat geen tijd verloren aan uitleg, spullen klaarzetten en opruimen of wachten tot anderen klaar zijn. Het is bijna 100% zuivere trainingstijd dus een prima manier om snel je conditie te verbeteren en veel calorieën te verbruiken.

Gewrichtvriendelijk
Bovendien hoef je bij deze vorm van trainen niet te rennen of te springen wat een groot voordeel kan zijn als deze belastingen voor bijvoorbeeld rug of gewrichten te groot is. Door de steeds afwisselende houdingen in stand of zit gebruik je veel been, bil en rugspieren.