Oprichter, coach en Allround Instructeur.
(Kyo Thai, Kickboks, Kickboks wedstrijdteam coach, Spinning, Fitness Instructeur).

Opleidingen:
Recreatiesportleider A
Kracht- en Body Building Trainer
Kickboksleraar A & B (Nederlandse Kickboks Bond)
Coaching Muay Thai
Leraarscertificaten Savate en Boxfrancaise A & B
CIOS IBT
Spinning Course

Van een jonge leeftijd ben ik al actief bezig met sport.

Op mijn 17e deed ik op wedstrijdniveau karate (1é dan kyokushin) en kickboks.
Kickboks deed ik eerst bij Mejiro Gym Amsterdam, later bij sportschool Johan Vos (tegenwoordig heet dit Vos Gym).

Naast AS Family Fitness Center en Kyo Thai ben ik ook werkzaam als docent Integrale Beroepsvaardigheids Training bij de politie Amsterdam-Amstelland.

In 1983 opende ik mijn eigen kickboks- en fitnesscentrum in Heerhugowaard. Ik vond door mijn achtergrond in Kyokushin en Thaiboksen Kyo Thai een passend voor mijn school.

Er ontstond een wedstrijdgroep kickboksers die in eerste instantie vooral landelijk succes maakte. Later met toppers als Brian Pieters en Chefic Ajouaan werd ook wereldwijd aan de weg getimmerd. Brian Pieters werd zelfs wereldkampioen bij de WKA en in thaiboksen. Ook Chefic behaalde later een wereldtitel in het thaiboksen.

Als docent, leraar of trainer vind ik het belangrijk om klantgericht te werken. Ook vind ik dat trainingen op praktijk gericht moet zijn. Zowel cursisten als klanten moeten professioneel worden begeleid en hen moet een product worden aangeboden dat hen op een reële manier naar hun doel toebrengt.

Het werken bij de Amsterdamse politie combineerde ik met het runnen van een kickboksschool. Mijn school kreeg al snel een goede naam en ik werd gevraagd een kickboks afdeling op te starten speciaal voor de Amsterdamse politie. Dat gebeurde ongeveer in 1984. De kickboks afdeling van APGS bestaat nu nog steeds en word nu gerund door Bram Knecht (collega en trainingsmaatje vanaf 1977 tot en met vandaag).

In 2007 heb ik een HBO opleiding en examen afgerond betreft PDA. (pedagogisch handelen) bij het HAN (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Daar leer je de verschillende leerstijlen te gebruiken en te bedienen in je les, voor een zo goed mogelijk resultaat.
De lessen die ik geef als docent Integrale Beroepsvaardigheids Training voor de politie, moeten erop gericht zijn politiemensen veiliger te laten werken. Juist daarom richt ik mij op de specifieke vragen en wensen van de cursisten. Zij moeten aangeven tegen welke gevaarsproblemen zij aanlopen tijdens hun werk op straat. Doordat ik op veel onderdelen in de praktijk heb gewerkt en door mijn specifieke werk en opleiding bij het arrestatieteam ben ik erg gefocust op veiligheid. Als docent richt ik mij vooral op gevaarsbeheersing en op dat gebied ontwikkel ik ook veel procedures en programma’s.

Ik vind het mooi om de gevaarsproblemen te bekijken, te luisteren naar de collega’s op straat en dan die problemen te tackelen. Soms kan dat op tactisch vlak, soms door het aanleren van procedures en soms door het aanleren of trainen van vaardigheden. Ik hoop dat ze later in de praktijk die dingen herkennen en betere en snellere beslissingen kunnen nemen.

Op deze wijze wil ik naast het geven van puur kickboksles ook wedstrijdvechters zo realistich mogelijk voorbereiden. Mijn ervaring is dat mensen als zij het moeilijk hebben, als een stressvolle situatie is ontstaan en als vermoeidheid toeslaat alleen gebruik maken van grove motoriek en van ingeslepen vaardigheden.
Door bij het sparren bepaalde gevechtssituaties na te bootsen en weer gebruik te maken van de ervaren ex-wedstrijdvechters kunnen de nieuwe talenten/vechters hun aangeleerde technieken zo realistisch mogelijk inslijpen.

In 2008 heb ik na overleg met Brian Pieters er voor gekozen de door ons eerder gebruikte en groot gemaakte naam Kyo Thai voor de afdeling boksen, boksconditietraining en kickboksen weer te gaan voeren. Brian heeft zelfs aangeboden met zijn bedrijf “Beckum Work Wear” het wedstrijdteam van Kyo Thai en de begeleiders te sponsoren en te voorzien van trainingspakken en sportkleding.

Het nieuwe team van Kyo Thai komt vanaf nu stormachtig van de grond en zal als een wervelwind een plaats heroveren in Nederland Kickboksland.