kb2banner

Beginners/Recreatief

Op een leuke manier worden de stoot, trap en knietechnieken aangeleerd door middel van een goed opgebouwd methodisch programma. De nadruk ligt vooral op techniektraining. Er wordt met bokshandschoenen, gebitsbeschermers en scheenbeschermers getraind. Na deze techniektraining worden de geleerde technieken door ‘sparring’ met een tegenstander getraind. Uiteraard onder supervisie van een gediplomeerde trainer. Herkenbaarheid van de lesstof zal wekelijks terugkeren in de les. Het plezier in de les vormt hierbij een groot onderdeel.

Gevorderden/Wedstrijdteam

Een stapje verder dan het recreatieve kickboksen gaat de vorm die zich richt op wedstrijden. Wedstrijdniveau betekent zwaardere trainingen met een grotere aanwezigheid van discipline, zelfvertrouwen, respect & doorzettingsvermogen. De trainingen kenmerken zich door het aanleren van de kickbokstechnieken die in overname technieken worden uitgewerkt. Uiteraard vormt het sparren hierbij een essentieel onderdeel. Zowel mannen als vrouwen mogen deelnemen aan deze lessen vanaf 16 jaar (mits de basistechnieken beheerst worden!)

Jeugd

Kickboksen is een sportvorm die bij uitstek geschikt is voor “het leren kennen van jezelf”. Door het ontwikkelen van zelfvertrouwen, weerbaarheid, normen en waarden zoals: discipline, wederzijds respect (voor jezelf en de ander), kweken van doorzettingsvermogen en mentaliteit. Met name deze laatste ingrediënten vormen het fundament van een gezonde sporter, die naast zijn sport een positieve impuls aan de maatschappij kan geven. De trainingen kunnen zwaar zijn en doordat er ook veel doorzettingsvermogen gevraagd wordt, zo vindt er een mentale training plaats die het zelfvertrouwen enorm kan vergroten. Dit zorgt voor een versterking van het karakter! De Kids/jongeren kunnen hun energie, eventuele stress en agressie op een gezonde manier kwijt. De wijze van lesgeven bij Kyo Thai zorgt er daarnaast ook voor dat zij zichzelf leren beheersen, want uitingen van agressie vinden hun oorsprong in onzekerheid. Het kind voelt zich zekerder en zal beter leren omgaan met pesterijen of agressief groepsgedrag!
Hoe worden de lessen gegeven?
De lessen worden door goed opgeleide, ervaren en gecertificeerde instructeurs gegeven. Belangrijke persoonlijke leerpunten zijn daarbij:

– Zelfvertrouwen creëren
– Sociale omgangsvormen/respect
– Discipline
– Techniek
– Conditie

Op een leuke manier worden de stoot-, trap- en knietechnieken* aangeleerd door middel van een goed opgebouwd methodisch programma. Tevens zullen er uitgebreide zelfverdedigingstechnieken aan bod komen. Er zal niet gespard (oefenwedstrijden tegen medeleerling) worden naar het hoofd, maar alleen naar het lichaam. Dit gebeurd alleen wanneer alle basistechnieken aanwezig zijn. Het plezier in de les vormt hierbij een groot onderdeel!

Deelname
Deze lessen zijn voor jongens en meisjes toegankelijk met een leeftijd vanaf +/- 8 jr.

* Het is absoluut niet toegestaan geleerde technieken buiten het sportcentrum te gebruiken. Bij signalering van misbruik zullen er gepaste maatregelen worden getroffen.