Power Yoga

Vaak vertellen mensen ons dat yoga veel te zweverig voor hen is. We merken dat de woorden Power en Yoga moeilijk met elkaar in verband kunnen worden gebracht. Iedereen die denkt dat Yoga alleen voor geitenwollensokken types is willen we graag uitnodigen om een les mee te doen! Tijdens de les ervaar je rust, maar zul je ook je lichaam actief gebruiken en kracht opbouwen.

Wat is Power Yoga?

Power Yoga is een krachtige en dynamische vorm van yoga, afgeleid uit de Ashtanga Yoga. Bij Ashtanga Yoga ligt de routine vast, maar bij Power Yoga wordt er een mix gemaakt van de houdingen. Elke houding (asana) gaat vloeiend over in de volgende houding waarbij de ademhaling leidend is. Door deze flow bereik je meditatie in beweging. Het besef van tijd vervaagt en de activiteit wordt een doel op zich. Je richt je aandacht naar binnen en naar het nu.

Tijdens de les zoeken we steeds naar balans; tussen inspanning en ontspanning, tussen kracht en lenigheid. Power Yoga is dan ook een fantastische oefenvorm om een sterk en gezond lichaam te krijgen. Na verloop van tijd zal je houding, flexibiliteit en balans verbeteren.

Is Power Yoga geschikt voor mij?

Power Yoga is in principe voor iedereen geschikt. We kunnen de verschillende yogahoudingen zo aanpassen dat je kunt werken op je eigen niveau. Alles wat je nodig hebt is een dosis nieuwsgierigheid en de wens om je prettiger te willen voelen. Meld het even wanneer je een blessure hebt.

Handig om te weten voor je eerste Yogales:

Om te kunnen ervaren wat yoga voor jou kan betekenen heb je een aantal lessen nodig. Wees niet ongerust als je niet lenig bent of nog nooit yoga hebt gedaan. Je kunt ook eerst een Balance les proberen op zaterdag. Daar raak je op een rustig tempo vertrouwd met de asana’s die ook veel terugkomen in de Power Yoga les.

De les is op blote voeten, draag comfortabele kleding en neem een vestje mee voor het begin van de les en tijdens de ontspanning.

Neem bij voorkeur je eigen yogamat mee, deze zijn ook te verkrijgen bij de balie. Er zijn ook matten aanwezig, neem een handdoek mee wanneer je hier gebruik van wilt maken.

Eet niet te zwaar van tevoren, zodat je spijsvertering niet te veel energie vraagt tijdens de les. Ongeveer 2 uur van te voren is het beste moment om iets te eten. Drink na de les genoeg water of kruidenthee om alle afvalstoffen af te voeren.

We zien je graag in de les op donderdagavond om 20.00 uur.

Namaste

Thessa en Margot